Go Back   Vista Help Forum » Windows XP » XP Help Forum
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-14-2007
Gader Gader is offline
Level 1 Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 11
Gader is on a distinguished road
Red face New Hard drive only shows 128GB when its 320GB

Hi I installed a new western digital 320 GB harddrive on a new machine i built running XP 2 gig ram and a 2.6 GH motherbord and Duo 2 processor. I have the Bios setup on auto detect and it only lets me use 128 GB of the drive. I am running service pack #2 and XP will let me format the other 170 GB and partishion it and run it as a seperate drive Letter. but I really want to run it as the same drive letter c:\ is there some way of doing that without a new operating system install? XP does detect the drive correctly and does show that it has 320 GB but it dont want me to run the partition with more then 128 GB. Thanks for the help
Gader

Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2007
Gader Gader is offline
Level 1 Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 11
Gader is on a distinguished road
Unhappy 128 Mb?

So Basicly I want to keep everything on my Hard drive. And I want to keep it all one letter c:\ . And I want to use the whole 320GB without a partishion. So what can I do?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2007
I2aMpAnT's Avatar
I2aMpAnT I2aMpAnT is offline
Level 1 Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Cape Cod, Ma.
Posts: 16
I2aMpAnT is on a distinguished road
Send a message via AIM to I2aMpAnT Send a message via MSN to I2aMpAnT Send a message via Yahoo to I2aMpAnT Send a message via Skype™ to I2aMpAnT
Default

Extend the partition with Norton Partition Magic

also you might have to enable 48-Bit Logical Block Addressing

Maxtor Big Drive Enabler

Norton Partition Magic 8.0 Trial
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2007
Gader Gader is offline
Level 1 Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 11
Gader is on a distinguished road
Talking

Ok that worked terriffic That was real good advice and very simple too. Thanks A bunch.
Just a note the link to partition magic only lets you get a Demo version. not a trial version. It wont actually work on the Computer But after much searching I found A copy of it. So thanks again.
David
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Second Hard Drive? myesq General Vista Discussion 0 08-04-2011 03:36 AM
Newly installed Hard Drive doesn't show on boot up - only shows after restart RichH Vista Hardware Forum 0 10-15-2010 10:03 AM
SSD drive as main hard drive + slave "normal" hard drive. Possible? ultranerds Vista Hardware Forum 0 06-10-2010 05:56 AM
False G drive shows as hd dvd. Why? geo_642001 Vista Help Forum 1 01-10-2009 06:46 AM
128GB is all thats available on new hard drive Gader Vista Hardware Forum 0 05-09-2007 12:33 AM