Go Back   Vista Help Forum » Windows Vista » Vista Networking Forum
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-17-2011
thrule01 thrule01 is offline
neophyte
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
thrule01 is on a distinguished road
Default Vista + Wpa = wont connect or limited connect

First off the laptops connect wireless to the main building but when trying to set up the wg602 v4 netgear access point it will not connect unless its unsecured or WEP.

I can connect to it on XP laptop on any setting. Both are sitting right next to the router.

Vista:
-cant connect to wpa-psk at all
-wpa2-psk connects locally only
-wpa-psk/spa2-psk can connect locally only

-windows firewall & defender is off
-vista is completely up to date
-no antivirus installed



Please help. I am sure its something simple I may be overlooking. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2011
thrule01 thrule01 is offline
neophyte
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
thrule01 is on a distinguished road
Default

it does the same thing with a netgear router that we have around the shop...but i notice that even when connected with this 2nd router that the internet is soo much faster and smoother...where as the other one would drop out at times...

bad access point perhaps?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista won't connect to my wireless network Cartesian Vista Help Forum 0 01-13-2010 12:55 PM
Vista fails intermittently to connect to a workgroup machine DanaK Vista Help Forum 0 12-19-2008 10:08 PM
Vista will not connect to router Scotty87 Vista Networking Forum 1 09-09-2008 04:22 AM
Unable to connect Vista and W2k on LAN: dcrea Vista Networking Forum 0 01-14-2008 01:20 PM
New Vista Laptop Won't Connect to Network Printer mvm92 Vista Networking Forum 0 12-04-2007 11:27 PM