PHP Warning: mysql_query(): Access denied for user 'vhelpf'@'localhost' (using password: NO) in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 2

PHP Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 2

PHP Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 3

PHP Warning: mysql_query(): Access denied for user 'vhelpf'@'localhost' (using password: NO) in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 2

PHP Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 2

PHP Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ..../includes/class_postbit.php(265) : eval()'d code on line 3
Specific sound skipping problem - Vista Help Forum

Go Back   Vista Help Forum » Windows Vista » Vista A/V Forum » Vista Audio
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-20-2009
milks.cookie milks.cookie is offline
neophyte
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
milks.cookie is on a distinguished road
Default Specific sound skipping problem

I know every detail counts. Specs at bottom.

Short version: My sound skips all the time, in every possible program.

Long version:
Late May, Early June, my sound started skipping. This was right before I installed Sims 3 the day it came out. After playing for about 3 minutes, I realized the sound skipping and frame rate of the game were absolutely terrible. The next day I added 1GB of ram. No change in the sound skipping, but game ran fine otherwise. It's not just the game, though. Media players, Browsers, Even the sounds in solitaire skip! It's not constantly. I can get my computer to "calm down" and skip a lot less, sometimes none at all.
After looking online for days, and trying several things, nothing worked. I gave up. I'd come to live with the horrible skipping. I think it even skips silence. When I play videos in firefox, the sound skips while the video plays, then the video pauses while the sound catches up at normal speed. The skips are always at the same speed, very fast. Half a syllable, maybe.
I use a program called "Process Lasso". Sometimes it makes the skipping better, sometimes it makes it worse. But by using PL, I can pinpoint svchost.exe as a factor in the skipping. There are about 12 svchost.exe on my process list, and only 1 or 2 of them spike when my sound skips. The skipping always improves when I select "Virtual Memory Trim > Trim Now", though it never lasts more than a minute or two.
The less programs I have running, the better it is. But sometimes it still skips when I'm just using the simplest, smallest programs.
The problem always gets better the longer I go without shutting it down. I ALWAYS put my computer to sleep. I only shut it down once or twice a month. Whenever I restart my computer the skipping gets MUCH worse.

I am wondering if upgrading to Windows 7 will fix this, or if I need a new computer all together. Or a new sound card. I have tried reinstalling the driver. I can't even remember everything I've tried.

Here are my laptop specs:
OS Name Microsoft® Windows Vista™ Home Basic
Version 6.0.6001 Service Pack 1 Build 6001
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer Hewlett-Packard
System Model Presario C500 (RQ337UA#ABA)
System Type X86-based PC
Processor Intel(R) Celeron(R) M CPU 430 @ 1.73GHz, 1729 Mhz, 1 Core(s), 1 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.12, 12/20/2006
SMBIOS Version 2.4
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Hardware Abstraction Layer Version = "6.0.6001.18000"
Installed Physical Memory 1.50 GB
Total Physical Memory 1.49 GB
Available Physical Memory 822 MB
Total Virtual Memory 3.24 GB
Available Virtual Memory 2.45 GB
Page File Space 1.78 GB
Page File C:\pagefile.sys
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2010
milks.cookie milks.cookie is offline
neophyte
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
milks.cookie is on a distinguished road
Default

I took my computer in and all they did was disable sound enhancements somewhere in the preferences. It's all good now.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD drive with very specific problems rhyscoombs Vista Hardware Forum 1 06-25-2009 01:19 PM
Odd sound problem tmpusr Vista Help Forum 0 02-06-2009 04:46 PM
Text cursor keeps 'going back'/skipping wingedwolf Vista Help Forum 5 01-08-2009 02:15 PM
Forcing Vista to use a specific profile zac503 Vista Help Forum 1 12-11-2008 05:01 AM
Add specific IP to a network kindlin Vista Networking Forum 0 06-12-2008 03:47 AM